Avionul fostului dictator Todor Jivkov va deveni adăpost pentru peşti

avionul

sursa : mediafax

Avionul folosit de fostul dictator comunist bulgar Todor Jivkov a fost transportat, joi, pe o platformă specială pentru a fi scufundat în apele Mării Negre până la sfârşitul săptămânii viitoare, transmite site-ul Novinite.com.

Informaţia a fost anunţată joi de unul dintre autorii acestei idei – Orlin Ţanev, fotoreporter şi preşedinte al Uniunii Scafandrilor „Black Sea Dive Odessos”.

O platformă specială a început să deplaseze aparatul TU-154 de 40 de tone, fără aripi, către Lacul Varna de unde va fi transportat cu o barjă la şantierul naval unde fuselajul avionului va fi curăţat şi toate sistemele şi cablurile vor fi demontate. Apoi, el va fi gata pentru a fi scufundat în Golful Varna, la o adâncime de 22 de metri şi la o distanţă de circa 500 de metri de capul Galata, la sud de staţiunea turistică Nisipurile de Aur.

Locaţia a fost aprobată de autorităţile bulgare, potrivit lui Ţanev.

Cu timpul, aparatul înalt de 11 metri şi lung de 48 de metri va deveni un recif artificial şi va adăposti multe specii marine. Rămăşiţele lui vor deveni atât atracţie turistică cât şi loc de exerciţiu pentru scufundători. Accesul la avion va fi gratuit.

Fostul vas de pescuit „Pioneer,” care a aparţinut, de asemenea, lui Jivkov, a fost scufundat în acelaşi scop în vara lui 2008 în apropiere de localitatea Sozopol în sudul coastei bulgare a Mării Negre.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s