Surfing hawaiian în sudul Angliei
La Bournemouth se construieşte un recif artificial, care va amplifica înălţimea valurilor.

Orăşelul-staţiune Bournemouth, din sudul Angliei, intenţionează să atragă mai mulţi turiş ti europeni şi nu numai, construind un recif artificial care să permită formarea unor valuri ideale pentru surfing, scrie „Der Spiegel“. Edilii din Bournemouth au început deja ambiţioasa lucrare, care va deveni la finalizare primul recif artificial din Europa şi al patrulea din întreaga lume.

În august a fost fixată fundaţia recifului – un „covor“ uriaş, de dimensiunile unui teren de fotbal, ancorat de fundul oceanului cu blocuri de ciment. În următoarea fază a construcţiei, care se desfăş oară în dreptul plajei Boscombe, vor fi aşezate peste fundaţie 55 de pungi geotextile umplute cu nisip. Acestea vor amplifica valurile, despre care responsabilii proiectului speră că vor semăna cu cele din Hawaii.

Recife similare au fost construite pentru surferi în Australia şi Noua Zeelandă, în locuri distincte, pentru a evita astfel supraaglomerarea plajelor şi potenţialele coliziuni între surferi şi persoanele care înoată doar. Bournemouth se laudă deja cu o numeroasă comunitate de surferi. Construcţia recifului va fi finalizată în toamna anului viitor, urmând a facilita formarea de valuri cu înălţimi cuprinse între 2 şi 6 metri.

sursa
Constantin Vlad
Luni, 15 Decembrie 2008

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s