Dezastru ecologic cauzat de un recif de cauciucuri


Florida cheltuieste 2 milioane de dolari pentru a indeparta cele 700.000 de cauciucuri care zac pe fundul oceanului din anul 1972, cand a fost creat cel mai mare recif artificial din lume.

Acum cateva decade, cauciucurile inutile care umpleau gropile de gunoi pareau cea mai buna solutie pentru atragerea unei diversitati de vietati marine si pentru construirea unor locuri de scufundare atractive. Pe parcursul anilor insa, planul a dat gres si cauciucurile de pe fundul oceanului nu numai ca au inceput sa se desprinda de recif sau sa se dezintegreze, generand mizerie, dar au distrus o parte dintre coloanele naturale de corali.

Un lucru grav, tinand cont de faptul ca oamenii de stiinta estimau ca, pana in anul 2045, jumatate dintre recifele de corali ale globului vor disparea. Organizatorii proiectului recunosc faptul ca „planul a avut la baza o idee prea putin gandita, din moment ce noi ne-am dorit o triplare a vietii marine din zona, iar reciful de cauciucuri s-a transformat intr-o masina de ucis corali”.

Scufundatorii armatei din Florida vor avea nevoie de inca trei ani (in lunile verii) pentru a scoate la suprafata toate cauciucurile. La fiecare scufundare, acestia stau cate 40 de minute pentru impingerea cauciucurilor din nisip, strangerea lor laolalta cu ajutorul unei sfori si ridicarea acestora la suprafata. Cele 700.000 de cauciucuri vor fi arse intr-o fabrica de reciclare a hartiei din Georgia, cu scopul de a genera energie in timpul procesului tehnologic.

sursa

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s