Scufundarea Navei General Hoyt S. Vandenberg – Recif Artificial

General Hoyt S. Vandenberg

O nava militara americana din al Doilea Razboi Mondial a fost scufundata cu ajutorul explozibililor in largul Floridei, autoritatile sperand ca initiativa sa stimuleze dezvoltarea coralilor si a turismului in regiune, potrivit Reuters.

In urma exploziei, nava General Hoyt S. Vandenberg a ajuns pe fundul oceanului, la o adancime de peste 40 de metri. Inainte sa fie scufundat, vasul a fost curatat de azbest, vopsea si alte substante cu potential toxic.

Autoritatile spera ca nava sa se transforme intr-o atractie pentru vietuitoarele marine, dar si pentru turisti. Acestia se asteapta ca pestii, coralii si alte animale subacvatice sa aiba un nou habitat prielnic, iar daunele provocate de scafandrii si pescari sa fie compensate. Suporterii proiectului sustin ca initiativa va genera 8 milioane de dolari anual. Nava, ce era dotata cu echipamente necesare detectarii rachetelor sovietice in al Doilea Razboi Mondial, a devenit una dintre cele mai mari vase scufundate intentionat pentru a se transforma intr-un recif artificial.

2c1e8aec93e49adc5fd645f41c345bdd

U100P200T1D244811F12DT20090531201546sursa

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s